ГолосUA
11:37 30/10/2008

Лише кожен десятий громадянин України вірить у здатність Верховної Ради результативно працювати — соціологи

Лише кожен десятий громадянин України вірить у здатність Верховної Ради результативно працювати. Частка респондентів, які вважають, що парламент сьомого скликання не вирішив жодної важливої проблеми, склала 83,2%. Про це повідомив на прес-конференції директор Національного інституту стратегічних досліджень Юрій Рубан.  

За результатами соціологічного опитування інституту, більше 60% опитаних заявили про погіршення рівня життя за період діяльності теперішнього уряду. Серед причин постійних парламентських криз основними опитані громадяни України називають корупцію у політичній сфері, голосування за принципом «ти-мені, я-тобі», а також непрофесіоналізм та безпринципність депутатів.

Окрім того, соцопитування свідчить, що позачергові вибори відбудуться, оскільки взяти в них участь планують 65% респондентів. Проте про готовність проголосувати за конкретну політичну силу висловилися лише 29,7% виборців. А 23% респондентів засвідчили відсутність політичної сили, яку вони були б готові підтримати.

Результати опитування також показали, що невизначеними є симпатії виборців до майбутніх учасників президентських виборів. 26,3% респондентів вже готові голосувати за конкретного політика, а 19,3% взагалі не бачать політика, якого можна обрати на пост президента.

Результати переходу до нової форми голосування за партійними списками негативно оцінюють більше 68% респондентів, водночас менше 50% підтримує повернення до попередньої системи виборів депутатів за округами.

 

Читайте также по теме