ГолосUA
17:58 18/03/2010

Лист ректорів на підтримку Табачника — це бажання вислужитися і отримати вигоду — Гринів

Звернення ректорів кількох українських вузів на підтримку міністра освіти  Дмитра Табачника — це намагання вислужитися перед новим керівництвом. />  
Про це заявив народний депутат від БЮТ Ігор Гринів, повідомила прес-служба БЮТ.
 
«Всі ці звернення не дивують, бо така поведінка у нас характерна ще з часів Радянського Союзу. Такий собі синдром — вислужись перед новим начальником і будеш сидіти у своєму насидженому кріслі ще довгі роки», — сказав він.
 
Крім того нардеп підозрює, що ректори, які підтримали новопризначеного міністра, зацікавлені в поверненні «непрозорої і корумпованої системи освіти».
 
«Інакше б всі ці ректори не виголошували оди особам, які замахнулися на зовнішнє незалежне оцінювання і обіцяють повернути екзамени при вступі», — сказав нардеп.
 
«Мабуть, цих людей більше цікавить те, як контролювати набір студентів та як отримати якнайбільшу вигоду на цьому», — зазначив він.
 
Гринів вважає таку поведінку очільників українських вишів недостойною.
 
«В той час, коли країна має берегти і примножувати свій ресурс — інтелектуальне багатство, наші ректори прогинаються перед політиками і думають, як би отримати вигоду. Це недостойно», — наголосив народний депутат.

 

Як повідомляв ГолосUA, ректори провідних вузів країни сьогодні висловили свою підтримку міністру освіти Дмитру Табачнику.
 

Читайте также по теме