ГолосUA
17:46 14/04/2010

Літак Качинського не був застрахований — ЗМІ

Літак президента Польщі Леха Качинського, який загинув в авіакатастрофі під Смоленськом 10 квітня, не був застрахований.

Про це сьогодні, 14 квітня, повідомляє польський телеканал ТВН 24 із посиланням на публікацію юридичного видання Gazeta Prawna. На думку юристів, це означає, що сім’ї загиблих мають право вимагати компенсації від польського міністерства казначейства (Мінфіну).

Тим часом, високопоставлений військовий чиновник заявив виданню, що міністерство оборони Польщі не страхує подібного роду польоти, посилаючись на статтю повітряного права, яка звільняє від таких обов’язків "державні повітряні судна".

"Ми не маємо коштів, аби страхувати ці польоти. Ми вже давно разом з юристами думаємо над фінансовими наслідками катастрофи" — заявив чиновник.

Нагадаємо, урядовий літак польського президента Леха Качинського Ту-154, на борту якого перебувало 96 осіб, розбився під Смоленськом вранці 10 квітня. За попередніми даними, літак зачепився за верхівки дерев в умовах поганої видимості через сильний туман. В результаті авіакатастрофи не вижив ніхто.

Як повідомили ЗМІ, посилаючись на високопоставлене джерело, близьке до розслідування авіакатастрофи, за чотири дні проведеного розслідування експерти прийшли до висновку, що пілоти Ту-154 до останнього моменту могли уникнути катастрофи.

 

Читайте также по теме