ГолосUA
08:42 26/04/2010

Литвин хоче прискорити ратифікацію угоди щодо Чорноморського флоту

Спікер парламенту Володимир Литвин звернувся до парламентських комітетів з проханням прискорити розгляд законопроектів щодо ратифікації угоди про продовження терміну розташування Чорноморського флоту РФ на території України.

Про це він сказав на засіданні погоджувальної ради, передав кореспондент ГолосUA.

“Я хочу, щоб відповідні комітети, зокрема, закордонних справ, комітет з питань паливно-енергетичного комплексу та комітет з питань безпеки, розглянули цей законопроект і дали свої висновки. Уже зараз над цим документом працює експертно-наукове управління апарату Верховної Ради України”, — сказав Голова ВР.

Водночас голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов наполіг, аби цей законопроект розглядався 27 квітня, у вівторок. “Розгляд цього питання не можна відкладати, адже ще 23 квітня Президент Віктор Янукович запропонував парламенту ратифікувати цю угоду у вівторок, і планується, що цього ж дня її ратифікує і Держдума Росії”, — наголосив політик.

Заява голови фракції ПР викликала обурення з боку фракції Блоку Юлії Тимошенко, які почали кричати “Ганьба за зраду національних інтересів!”.

Наразі трансляцію погоджувальної ради для журналістів припинили.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме