ГолосUA
11:24 29/12/2008

Литвин хоче знову дружити з Росією

Голова українського парламенту Володимир Литвин виступає за поновлення роботи Міжпарламентської комісії із співробітництва Верховної Ради України та Федеральних Зборів Російської Федерації.

Як повідомили у прес-службі ВР кореспонденту ГолосUA, про це Володимир Литвин повідомив під час зустрічі з головою Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації Борисом Гризловим у рамках робочого візиту до Росії.

Литвин вважає, що робота такої Комісії істотно покращить двосторонні відносини з РФ. /> Востаннє, за словами Литвина, засідання цієї Комісії відбулось два роки тому. Спікер запропонував провести її восьме засідання вже у середині січня 2009 року. Російська сторона підтримала ініціативу керівника ВР та запропонувала провести засідання у Москві.

На думку Литвина, міжпарламентська комісія, перш за все, має переглянути проблемні питання українсько-російських відносин і визначити послідовність їх розв`язання. Голова Верховної Ради України також зазначив, що депутатська група парламенту з міжпарламентських зв´язків з Російською Федерацією складається з третини усього депутатського корпусу. І наголосив, що «це ще один інструмент, який необхідно задіяти у налагодженні міжпарламентських відносин».

Крім цього, Володимир Литвин зазначив, що питання вступу України до НАТО не є пріоритетним і актуальним для українських громадян.

«Моя позиція полягає у тому, що безпека країни перш за все визначається відносинами з сусідами. Якщо вони будуть налагодженими і конструктивними, це створить ключовий пояс безпеки країни, — наголосив він. — У цей період, коли усі країни потерпають від кризи, мали б проявитися щира дружба і підтримка між нашими країнами».

Володимир Литвин також підкреслив, що, не дивлячись на погіршення двосторонніх відносин на політичному рівні, двостороння співпраця в економічній сфері розвивається успішно і динамічно. У свою чергу Борис Гризлов зазначив, що минулий рік був «рекордним» за рівнем товарообігу між нашими країнами.

Під час зустрічі також відбувся обмін досвідом боротьби із фінансово-економічною кризою на законодавчому рівні, обговорювалися питання прикордонної співпраці та широке коло гуманітарних питань.

 

Читайте также по теме