ГолосUA
16:08 19/11/2008

Литвин має найкращі шанси стати спікером ВР — експерт

Якщо завтра у парламенті відбудеться рейтингове голосування щодо обрання спікера ВР — найкращі шанси має Володимир Литвин. Якщо на рівні фракцій буде досягнуто рішення, що висувається лише один кандидат і буде організовано узгоджене голосування, то всі чотири кандидатури мають шанси отримати 226 голосів.

Таку думку висловив сьогодні в ексклюзивному інтерв’ю Голос.UA директор Центру соціальних досліджень “Софія” Андрій Єрмолаєв.

“Чисто партійні кандидати мають менше шансів бути Головою ВР. І Олександр Лавринович і Адам Мартинюк у парламенті розглядаються іншими силами, як представники політичних команд, тому більше шансів, зрозуміло, у Плюща і Литвина. З цієї пари Литвин видається найбільш успішним, тому що до Плюща можуть бути претензії такого типу як і до Яценюка: Плющ залишається позапартійним політиком, в той же час він розглядається як людина Ющенка” — зазначив експерт.

За словами Андрія Єрмолаєва, якщо політичні сили будуть визначати, кого з цих двох кандидатів вибрати на основі компромісу — Литвин може отримати додатковий бонус, тому що за нього можуть голосувати окремі депутати, розглядаючи його як фігуру контраверсійну.

“Стосовно Литвина є лише одна загроза, яку бачать скоріше в президентський команді — Литвин може почати самостійну політичну гру” — зазначив фахівець

Але, на думку політолога також не варто перебільшувати можливості Володимира Литвина, як політика: “його теперішній показник, як політика мабуть і є його рівнем, тому що є певні обмеження по його іміджу, по його політичному проекту, тому саме Литвин має найкращі шанси стати спікером”.

 

Читайте также по теме