ГолосUA
16:54 29/01/2010

Литвин навряд чи повторить долю Мороза — експерт

Голосування частини членів фракції Блоку Литвина за зняття Юрія Луценка з посади міністра внутрішніх справ разом із Партією регіонів та КПУ  є наслідком його виборчої кампанії.

Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту ГолосUA висловив директор Центру соціальних досліджень “Софія” Андрій Єрмолаєв.

“Литвин зайняв критичну позицію ще у ході президентської кампанії. Він почав проводити кампанію з опозиційної позиції — він опонував до діяльності уряду і Президента. Тому, як на мене це голосування є цілком зрозумілим для нього”, — зазначив експерт.

За його словами вчорашнє голосування ніяк не пов’язано зі спробою створити нову коаліцію в парламенті. На його думку Блок Литвина частково підтримав регіоналів через те, що в першому турі більшість кандидатів зіткнулась із діяльністю структур адміністративного ресурсу і через таке голосування унеможливив їх.

Також експерт констатував, що підтримка Литвина Партії регіонів навряд чи завдасть удару по його рейтингу, і він не повторить долю Олександра Мороза, який перейшовши із “помаранчового табору” до “біло-блакитного” втратив підтримку населення: “Будь-які аналогії із Морозом тут хромають — у даному випадку мова не йде про формування політичного альянсу. Інша справа, чи продовжить діяльність його фракція у нинішній коаліції. А стосовно його майбутнього — показник на виборах вже свідчить про те, що незалежно від голосування позиція його блоку хитка. Але це лише Президентські перегони, на парламентських виборах інші закони жанру”.

К.Коваленко

 

Читайте также по теме