ГолосUA
12:00 01/09/2010

Литвин не виключає змін до закону про столицю щодо створення райрад

У закон “Про столицю місто-герой Київ” у частині щодо створення райрад можуть бути внесені зміни.

Про це заявив голова Верховної Ради Володимир Литвин на урочистостях, коментуючи внесення вчора Анатолієм Матвієнком законопроекту щодо змін до закону “Про столицю, місто — герой Київ” у частині щодо створення райрад, передав кореспондент ГолосUA.

“Я уважно вичитав закон за авторства Анатолія Матвієнка. Там жодним чином не мовиться про реєстрацією райрад в місті Києві. Там вносяться зміни до закону “Про столицю, місто-герой Київ”, в якому визначається, що територіальна громада та КМДА після проведення громадських слухань чи референдуму може приймати рішення про створення чи не створення районних рад. І жодним чином в цьому проекті закону не йдеться про скасування райрад в місті Києві”, — сказав В.Литвин.

При цьому спікер зауважив, що потрібно ще провести політичні консультації, аби визначитись коли ухвалювати цей законопроект: до початку старту передвиборчої кампанії в місцевих виборах, чи вже після них.

“Цей законопроект розглянув комітет ВР, і коли буде прийняте рішення погоджувальною радою тоді і обговорюватиметься це питання, але в тому варіанті в якому є цей проект мені видається, що ніхто не буде проти нього рішуче заперечувати”,- вважає спікер.

В. Литвин також повідомив, що не провів зустріч зі спеціалістами апарату ВР та першим заступником голови КМДА з цього питання.

М. Звенигора />  

Читайте также по теме