ГолосUA
10:01 02/12/2008

Литвин переконаний, що Україні не потрібен технічний спікер

Члени Блоку Литвина переконані, що Іван Плющ може бути хіба що технічним спікером, діяльність якого призведе до того, що «вся Україна стане технічною».

Як передав кореспондент голосUA, про це сьогодні журналістам повідомив Володимир Литвин. />  
«Я переконаний, що Верховна Рада найближчим часом обере голову, але я не знаю, чи Іван Плющ буде саме тим, хто потрібен Україні, — заявив парламентарій. — Це має бути людина, яка консолідує Верховну Раду, і це не повинен бути технічний спікер, адже це буде означати технічний уряд, а відтак, і технічну Україну — знівелювання думки людей».
 
Відповідаючи на питання, чи готовий він зайняти посаду спікера, Володимир Литвин наголосив, що свою позицію уже виклав, і він та його партія посад не купують. За його словами, якщо депутатам буде потрібен нормально працюючий парламент, то він по-іншому ставитиметься до того, щоб обійняти посаду спікера.
 
«Я не працюю для виконання завдань та чиїхось забаганок, для перепису Конституції та для приведення України до дострокових виборів. Я не буду нічого робити доти, доки Верховна Рада не буде працювати», — заявив Володимир Литвин.
 
Також він зазначив, що парламент існує як незалежна інституція, яка є голосом народу. І зауважив, що голос народу сьогодні в країні «не підтримується, його взагалі не чути. Так зручніше облаштовувати справи і ділити те, що залишилося в країні».
 
Володимир Литвин відзначив також: якщо Партія регіонів та БЮТ об’єднаються та утворять політичну коаліцію — це буде справжнім політичним переворотом. Парламентарій назвав це політичним рейдерством, яке уміло реалізовують на прикладі окремих підприємств.
 
«Ця схема рейдерства у політичному вимірі планується на всю країну. Така спроба була уже здійснена в вересні, але, на жаль, тоді нам вдалося цьому завадити. Але зараз це знову перенеслося і намагається втілити у життя», — наголосив Володимир Литвин.

 

Читайте также по теме