ГолосUA
10:22 18/01/2010

Литвин попросить президента призначити нову кандидатуру члена ЦВК замість Писаренка

Голова Верховної Ради Володимир Литвин направить до Президента Віктора Ющенка лист із проханням призначити на посаду нового члена Центральної виборчої комісії замість Анатолія Писаренка.

Зокрема, він звернувся до представника глави держави Ігора Попова із запитанням про те, чи планує Президент вносити нову кандидатуру. На що Попов зазначив, що гарант не має рішення парламенту щодо звільнення Писаренка. “Тому на сьогодні в комісії немає вакантної посади. Віктор Ющенко внесе нову кандидатуру як тільки Верховна Рада прийме рішення про звільнення Писаренка”, — сказав Попов.

Водночас В. Литвин наголосив, що ЦВК не може виконувати обов’язки через нелегітимність одного з членів комісії у зв’язку з досягненням ним пенсійного віку. “Президент, коли вносить свої пропозиції щодо звільнення члена ЦВК, має запропонувати одночасно і кандидатуру на нове призначення. Тому я прошу вас запропонувати главі держави, або сказати, що Верховна Рада пропонує внести відповідне подання”, — сказав спікер.

Він також зазначив, що особисто звернеться до Президента з листом, “аби в подальшому ця проблема не ставила під питання легітимність ЦВК”.

Нагадаємо, 17 січня Апеляційний адміністративний суд Києва у повному обсязі задовольнив вимоги щодо поновлення на посаді члена Центральної виборчої комісії Анатолія Писаренка. /> Раніше нардеп від Партії регіонів Владислав Лук’янов звернувся до суду щодо легітимності Центрвиборчкому. Він звертав увагу на досягнення А. Писаренком граничного віку перебування на держслужбі — 2 березня 2009 року йому виповнилося 65 років, що, відповідно до закону про ЦВК, є підставою для дострокового припинення повноважень.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме