ГолосUA
08:24 24/11/2008

Литвин: прем’єр-міністр найвірогідніший кандидат на посаду президента

Лідер блоку свого імені Володимир Литвин вважає, що політичне протистояння обумовлене боротьбою за президентську посаду.

Про це він заявив у неділю в інтерв’ю телеканалу «Інтер». />  
«Сьогоднішня боротьба за уряд спричинена тим, що посада голови уряду — це найкраща стартова позиція для президентських перегонів і людина, що її обіймає — найвірогідніший наступний глава держави», — сказав він.

При цьому, за словами політика, з позиції сьогоднішньої кризи голова уряду повинен «спалювати себе» в ім’я того, щоб через п’ять- десять років люди подякували за вжиття непопулярних заходів.

Колишній голова парламенту висловив переконання, що сьогодні потрібно припинити будь-які розмови про перевибори і створити коаліцію. Що до її варіантів, то він назвав три, на його думку, найреальніших — на базі БЮТ, на базі ПР, або ж їх спільний формат. При цьому депутат підкреслив, що хотів би стати головою ВР від коаліції, яка об’єднає не політиків, а народ.

«Я не бачу трагедії у тому, що мій блок залишиться поза коаліцією. Це не є для мене самоціллю», — додав він.

Володимир Литвин критично висловився щодо заяв окремих депутатів про неможливість об’єднання з тою чи іншою партією.

«Хто дав право представникам тієї чи іншої партії говорити, що вони не будуть з кимось об’єднуватися? Це рівнозначно тому, що вони відмовляються брати на себе відповідальність та працювати для українського народу», зазначив він.

 
.

 

Читайте также по теме