ГолосUA
11:32 01/02/2010

Литвин ще не підписав постанову про створення ТСК по Межигір’ю

Голова Верховної Ради Володимир Литвин ще не підписав постанову про створення тимчасової слідчої комісії з питань розслідування незаконного привласнення державної резиденції Межигір’я Віктором Януковичем.

Про це спікер сказав на брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

Коментуючи запитання журналістів про те, чому і досі не підписана постанова, він зазначив: “Я знаю, що я маю підписувати, а що — ні. Без підказки людей, на яких ви посилаєтесь”, — звернувся спікер до журналістів.

Голова парламенту пояснив, що, коли він ставив питання про створення комісії на голосування, то поінформував депутатів, що в даній ТСК немає достатньої кількості кандидатур для того, щоб комісія розпочала повноцінну роботу.

“Я двічі поінформував народних депутатів, оскільки там чітко зафіксовано, що ТСК складається з 11 людей, і запропонував внести 11 кандидатур. І, якщо я підпишу постанову, то тільки тоді, коли всі кандидатури будуть”, — підкреслив В. Литвин.

Водночас він зазначив, що 2 лютого першим питанням у порядку денному стоятиме проект постанови про призначення Олександра Осадчука на посаду члена Центральної виборчої комісії. “Ми відкриємо VІ сесію Верховної Ради — і відразу після цього призначимо члена ЦВК”, — підсумував спікер.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме