ГолосUA
10:10 23/09/2010

Литвин сподівається, що КС оцінюватиме наслідки свого рішення щодо політреформи 2004 року

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин сподівається, що Конституційний Суд України ухвалить рішення у справі за поданням 252 народних депутатів щодо відповідності Конституції України Закону України "Про внесення змін до Конституції України" від 8 грудня 2004 року № 2222-ІV, аналізуючи і оцінюючі можливі наслідки його прийняття.  

Про це повідомила прес-служба  парламенту.

Відповідаючи на запитання «Радіо «Ера» у середу, В.Литвин зазначив, що «сьогодні мова йде не про зміст, а про процедуру, тому є відповідні нюанси, які треба враховувати». «Я не бачу великої катастрофи, якщо Конституційний Суд поверне нас в конституційне поле, скаже, що процедура була порушена, і зобов´яже парламент відреагувати на рішення Конституційного Суду», — сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи є можливим «автоматичне повернення до Конституції 96-го року», В.Литвин зазначив: «Не хочу передбачати рішення Конституційного Суду, і мушу сказати, що мені важко уявити, як можна одразу повернутися до Конституції 1996-го року, бо її як такої вже не існує». «Існує Конституція із змінами і доповненнями 2004 року», — сказав він.

«Я сподіваюсь і вірю, що Конституційний Суд буде приймати рішення, аналізуючи і оцінюючі можливі наслідки його прийняття, — сказав керівник парламенту. — Я не бачу підстав для політичних збурень, хай все відбувається штатно».

В.Литвин висловився за створення робочої групи, яка б проаналізувала, як втілюються у життя норми Основного закону, і внесла пропозиції, «що потрібно зробити, щоб у нас була ефективна і відповідальна влада». Після цього, за його словами, потрібно сформувати конституційну комісію, до складу якої увійшли б представники громадськості, і працювати далі.  

Голова Верховної Ради зазначив, що він виступає за необхідність «дивитися на Конституцію цілісно» і вносити до Основного закону комплексні зміни з урахуванням реалій. «Але це не повинно відігравати характер кампанії, коли зупиниться все життя Україні, а ми будемо займатися лише Конституцією», — наголосив він. />  

 

Читайте также по теме