ГолосUA
11:07 01/02/2010

Литвин спрогнозував ухвалення бюджету у середині року

Голова Верховної Ради Володимир Литвин не бачить підстав для розпуску парламенту і прогнозує ухвалення цьогорічного бюджету до середини 2010 року.

Про це він сказав на брифінгу, коментуючи можливість розпуску Верховної Ради після виборів, передав кореспондент ГолосUA.

Політик наголосив, що вибори можуть бути профінансовані за рахунок бюдежту. “А бюджету у нас немає”, — сказав він і спрогнозував, що до середини 2010 року його не буде.

“Я думав, що ми ухвалимо бюджет в середині березня, але з такою ситуацією, яка є сьогодні, дай Бог, щоб ми його прийняли в середині року”, — підсумував Литвин.

Водночас він зауважив, що не бачить правових підстав для розпуску парламенту: “Шансів я не бачу зовсім — відсутній правовий механізм. Адже коаліція існує, і мені незрозуміло, на якій правовій підставі можна розпустити формально парламент”.

Спікер також підкреслив, що немає правової основи для проведення дострокових виборів. “Ну, розпустимо ми Верховну Раду, а за яким же тоді виборчим законодавством будемо її знов вибирати? Якщо ми приймемо закон на мажоритарній основі, і, як компроміс, відкриті списки, то тоді і вибори для всіх перестають бути цікавими”, — сказав Литвин.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме