ГолосUA
14:18 12/06/2010

Литвин: Україна дотримується міжнародного законодавства щодо недопущення дискримінації

Україна дотримується міжнародного законодавства щодо недопущення дискримінації.

Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Литвин виступаючи на Європейській конференції голів парламентів в Лімассолі (Кіпр).

"Навряд чи буде перебільшенням наголосити, що ефективна заборона дискримінації була би неможлива без підтримки національних законодавств. Свій посильний внесок в утвердження принципу недискримінації внесла й Україна. По-перше, ми ратифікували практично всі основоположні міжнародні договори з цієї проблематики і таким чином інкорпорували міжнародні стандарти принципу недискримінації у внутрішнє законодавство", — заявив він.

За словами спікера, Україна також взяла комплекс додаткових законів і підзаконних актів, в українське законодавство були внесені положення, які забороняють дискримінацію.

Крім того, за словами Литвина, положення про недискримінацію внесені до законодавчих актів, які визначають громадський порядок у державі.

"Для запобігання прийняття положень в законах України, які можуть створити дискримінаційні умови, відповідно до закону України Про регламент Верховної Ради України була введена процедура, згідно з якою всі зареєстровані законопроекти направляються на експертизу: наукову і юридичну, і якщо в них будуть виявлені положення, які не відповідають принципам недискримінації, то відповідний парламентський комітет повинен підготувати негативний висновок по суті", — підкреслив Литвин.

Завершуючи свій виступ, спікер українського парламенту підкреслив що "неухильне забезпечення реалізації прав і свобод людини відповідно до загальновизнаних принципів і норм міжнародного права, згідно з положеннями національного законодавства — є запорукою втілення принципу недискримінації".

За матеріалами: Кореспондент, Інтерфакс-Україна />  

Читайте также по теме