ГолосUA
13:53 03/03/2010

Литвин відповідатиме перед Зваричем у суді

Народні депутати Микола Катеринчук та Роман Зварич готують позов до Вищого адміністративного суду України щодо незаконності оголошення Володимиром Литвином припинення існування коаліції.

 

Про це розказав народний депутат фракції НУ-НС Роман Зварич на прес-конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

 

“Я не маю жодних сумнівів, що цей позов до суду ми виграємо. Я настільки переконаний у своїй правоті, що викладу правову диспозицію (правову аргументаці — ред.) з цього приводу”, — сказав народний депутат.

 

З його словами В.Литвин посилався на статтю Конституції України щодо зменшення кількісного складу коаліції.

 

“Якщо вважати, що зменшення 226 голосів відбулося, оскільки не було зібрано достатньої кількості підписів — це повний правовий абзац!”, — наголосив Р.Зварич.

 

Водночас, екс-міністр юстиції підкреслив, що не програв у суді жодної зі справ.

 

“Ті хто знають: я дуже скурпульозний. І коли був міністром, то не програв жодної справи у жодному, навіть міжнародному суді…Відповідачем буде Литвин”, — зазначив Р.Зварич, додавши, що позов буде готовий до кінця тижня.

 

Нагадаємо, вчора, 2 березня Голова Верховної Ради Володимир Литвин на пленарному засіданні парламенту оголосив про розпуск парламентської коаліції. З того моменту розпочався відлік 30 днів — за цей час Рада має сформувати нову більшість, або піти на дострокові вибори.

 

К.Коваленко

Читайте также по теме