ГолосUA
10:49 05/01/2010

Литвин запропонує ВР подолати вето Президента на мораторій продажу землі

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин має намір запропонувати парламенту подолати вето Глави держави Віктора Ющенка на закон про продовження на два роки мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення,

Про це повідомили у прес-службі Голови Верховної Ради України у вівторок.

"19 січня я пропонуватиму Верховній Раді подолати вето на закон, який забороняє продаж землі до 2012 року", — сказав Володимир Литвин, коментуючи ситуацію щодо застосування Президентом України права вето щодо згаданого закону.

"Сьогодні фахівці стверджують, що не можна вводити ринок землі з огляду на те, що в Україні нвідсутній механізм оцінки земель." — підкреслив він.

Водночас, на думку керівника парламенту, якщо людина володіє земельним паєм і хоче його продати, "вона повинна мати право це зробити, але продати державі за ринкову ціну, а держава, у свою чергу, повинна дивитися, кому вона даватиме цю землю в користування".

"Верховна Рада України повинна подолати вето Глави держави. Якщо цього не буде зроблено, я вимагатиму, щоб результати поіменного голосування були опубліковані.Вільного продажу земель сільськогосподарського призначення не буде. Це рівнозначно тому, щоб продати своїх батьків, їхню пам`ять.", -пояснив Володимир Литвин.

 

Читайте также по теме