ГолосUA
16:06 18/01/2011

Литвин запросив до України членів ПАЧЕС вже влітку

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин запропонував Парламентській Асамблеї Чорноморського Економічного співробітництва зібратися у Києві вже влітку.

Про це він повідомив перебуваючи в Стамбулі у рамках офіційного візиту до Турецької Республіки під час зустрічі у вівторок з Генеральним секретарем ПАЧЕС Олексієм Кудрявцевим, повідомила прес-служба Верховної Ради.

О. Кудрявцев поінформував В. Литвина про поточну діяльність організації та її перспективні плани. Також учасники зустрічі торкнулися питання обрання нового Генерального секретаря ПАЧЕС, яке розглядатиметься на найближчому засіданні Асамблеї.

Співрозмовники констатували зростання значення та ролі ПАЧЕС, яке спостерігається останнім часом. За словами В. Литвина, «країни-учасниці Асамблеї активно нарощують співробітництво у сферах економіки, безпеки, транспорту та екології».

Як зазначалося під час зустрічі, ПАЧЕС утвердилася, як дієвий форум міжпарламентського діалогу та засіб координації зусиль між Організацією Чорноморської Економічної співпраці, урядами та парламентами країн регіону.

Водночас, за словами В. Литвина, Асамблея ще має величезний незадіяний потенціал для більш ефективної підтримки різноманітних ініціатив та проектів урядів, громадських, ділових та наукових кіл країн Чорноморського регіону.

Нагадаємо, з листопада минулого року Україна головує в Парламентській Асамблеї Чорноморського Економічного співробітництва, а В. Литвин — є нині Президентом ПАЧЕС.

 

Читайте также по теме