ГолосUA
14:10 22/11/2009

Ліві від імені народу поставлять питання про інвентаризацію стратегічних підприємств

Блок лівих та лівоцентристських сил, опинившись при владі, поверне у державну власність стратегічні галузі виробництва.

Про це заявив кандидат у Президенти України від Блоку лівих сил Петро Симоненко в інтерв’ю львівським ЗМІ, передав кореспондент ГолосUA.

Лідер Комуністичної партії України пояснив, що спочатку ліва влада проінспектує власників приватизованих підприємств на предмет виконання ними приватизаційних зобов’язань.

“Ми обов’язково дуже серйозно будемо займатися тим, що проінвентаризуємо власність, що приватизована. І будемо наводити порядок, виходячи з того, що треба в державі повернути справедливість з точки зору відповідальності влади перед народом та перерозподілу того, що народ України створює. Адже понад 70% громадян України визнають приватизацію, як злочинний процес. Ми вправі поставити від імені народу питання про інвентаризацію. Виконуєш взяті на себе зобов’язання? Будь-ласка, працюй. Не виконуєш? Повертаймо на підставі закону в державну власність.”, — сказав П. Симоненко.

Він пояснив, що для цього ліві сили доб’ються ухвалення закону, на підставі якого і здійснюватиметься повернення майна.

“Друга проблема для того, аби навести порядок — це прийняття закону про повернення майна у державну власність, адже є підстави для того, щоб цей закон був задіяний. Адже ми єдина в Європі країна, яка не має закону щодо захисту національних інтересів з точки зору державної власності. Ми вже кілька років “б’ємося” у Верховній Раді, щоб його ухвалити. Не приймають його олігархи. Адже їм простіше так красти і грабувати”, — заявив голова КПУ.

П. Симоненко також зазначив, що очолювана ним політична сила ініціює повернення у державну власність і стратегічно важливих галузей промисловості.

“В цій частині ми ставимо за мету повернути у державну власність базові галузі промисловості: вугільна, енергетика, хімія, суднобудівна, військово-промисловий комплекс, важке машинобудування — тобто те, що сьогодні дає нам можливість тримати і створювати нові робочі місця, давати роботу малому і середньому бізнесу, формувати кількість громадян України, які мають купівельну спроможність”, — пояснив кандидат.

Н. Виноградська

 

Читайте также по теме