ГолосUA
12:05 11/04/2010

Лобістського клубу при Держкомпідприємництва більше не буде — Бродський

Лобістського клубу при Держкомпідприємництва більше не буде — Бродський

Лобістський клуб, що функціонував при Держкомпідприємництві за головування Олександри Кужель, буде закритий.

Про це заявив новий глава відомства Михайло Бродський.

В рамках реорганізації відомства посадовець вже скоротив представництва комітету в регіонах.

«Всі люди туди призначалися за погодженням із губернатором, який давав свої пропозиції щодо кандидатур. І потім ці люди сиділи на держбюджеті, але працювали на місцеву владу, а не захищали підприємців», — заявив чиновник.

Пропозиція скоротити представництва прийшла з Мінфіну, зауважив Бродський. «Тепер ми самі призначатимемо людей і закріплюватимемо їх за регіоном. Уповноважені громадські представники будуть у кожному містечку. Вони за всім спостерігатимуть, а рішення прийматимуться тут, а не в регіоні під патронатом губернатора», — заявив він.

При цьому глава комітету відзначив, що минулого року жодне з 27 регіональних представництв не провело ні однієї перевірки. «Насправді в держкріслах сиділи представники структур, які переважно «дахували» свої бізнеси. А 174 радники в Олександри Кужель? Я сьогодні розмовляв у Фонді держмайна, там кажуть, мовляв, у нас постійно ходять радники пані Кужель і погрожують. Утім, таке було й до Кужель, але вона відзначилася особливою активністю. Тобто ще одна функція — лобістський клуб. Тільки ми його закриємо», — пообіцяв чиновник.

Окрім реорганізації комітету, Бродський має намір посприяти створенню в Україні середнього класу. «Усі, хто хоче в Україні відкрити свій бізнес, заходять сюди, і тут їм допомагають лобіювати… за недорого. А може, попрацюймо над законами, щоб усі були в рівних умовах, щоб іноземець не шукав собі адміністративне лобі, а спокійно відкривав свій бізнес? Адже країні потрібні інвестиції масово, — заявив політик. — Країні потрібен середній клас. Його поява — це і є головне завдання реформ!»

«Я завжди казав, що шість мільйонів чоловік по 10 тис. дол. — це набагато більше, ніж 10 великих іноземних компаній навіть по мільярду. Ось над чим ми повинні працювати», — додав Бродський.

За матеріалами: Дзеркало тижня

 

Читайте также по теме