ГолосUA
14:46 20/01/2011

Льовочкін: Данилишин не посварить Україну з Євросоюзом

Надання політичного притулку Богдану Данилишину не позначиться на відносинах з Європейським Союзом.

Про це журналістам заявив голова Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін.

«Це ніяк не вплине не переговори з ЄС щодо зони вільної торгівлі і безвізового режиму», — зазначив він.

При цьому чиновник зауважив, що Б. Данилишин був оголошений в розшук по лінії Інтерполу не з політичних міркувань. «Ця тема лежить виключно в площині економічної діяльності Данилишина, зокрема — тендерних закупівель», — наголосив він.

За словами С. Льовочкіна, тема кримінальних справ в Україні проти опозиції «трохи гіпертрофована зі значними перебільшеннями». «Ці справи стосуються виключно зловживань з матеріальними ресурсами», — сказав він.

Посадовець також повідомив, що за минулий рік було порушено 166 кримінальних справ проти представників діючої влади.

Як приклад, він навів те, що Президент Віктор Янукович звільнив керівника Борщівської районної адміністрації Тернопільської області. «Людину затримали при отриманні хабара. З того, що я чув, мова йде про 400 тисяч хабара», — додав С. Льовочкін.

На питання, чи піде він сам у відставку, якщо переслідування опозиції буде мати риси політичних репресій, голова Адміністрація Президента відповів: «Я переконаний, що ніякого політичного забарвлення в цьому не буде. Суд має проходити публічно, і журналісти повинні чути аргументи як обвинувачення, так і захисту».

За матеріалами: Главред

 

Читайте также по теме