ГолосUA
15:28 17/09/2010

Лояльні до влади виборчі комісії спотворять результати виборів до 15% — політтехнолог

Центральна виборча комісія формує абсолютно лояльні до влади виборчі комісії, керівники яких переважно є ставлениками Партії регіонів або її сателітів. Таким чином влада намагається запустити тотальну машину фальсифікацій, яка спотворить результати виборів до органів місцевого самоврядування до 15%.

Таку думку сьогодні під час прес-конференції у Львові висловив політтехнолог Олег Медведєв, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, новий закон про вибори дозволяє затверджувати результати виборів на дільниці не більшістю голосів з-поміж 18 членів виборчої комісії, а затвердженням лише трьох її керівників.

«ЦВК на 90% контролюється Партією регіонів, відповідно формуються «правильні» комісії», — наголосив О. Медведєв. На його переконання, саме склад та робота виборчих комісій буде ключовим моментом фальсифікації місцевих виборів.

«Формування виборчих комісій свідчить про те, що стратегія Партії регіонів полягає не в тому, як проголосують люди, а в тому, як комісії підрахують голоси», — заявив політтехнолог.

Він впевнений, що значна кількість голосів проти влади буде просто-на-просто вкрадена.

Паралельно з цим, на думку політтехнолога, опозиції буде дуже важко боротися із фальсифікаціями, оскільки підконтрольні суди будуть приймати рішення на користь влади.

 Л. Мицай />  

Читайте также по теме