ГолосUA
18:08 04/03/2010

Лозінський хоче посидіти у тюрмі

Колишній народний депутат Віктор Лозінський, який обвинувачується у вбивстві мешканця Кіровоградщини Валерія Олійника, не має наміру оскаржувати судове рішення щодо його арешту в Апеляційному суді.

Про це повідомив його адвокат Роман Денесюк, відповідаючи на запитання, чи буде він подавати апеляцію.

”Не буду… Тому що Лозінський цього не хоче”, — сказав адвокат.

Нагадаємо, 16 червня 2009 року на території мисливських угідь у Кіровоградській області в результаті зіткнення з народним депутатом від БЮТ Лозінським, районним прокурором Євгеном Горбенком і начальником райвідділу міліції Михайлом Ковальським загинув місцевий житель 1954 року народження Валерій Олійник.

За цим фактом Генпрокуратура порушила кримінальну справу за ч.2 ст. 121 (навмисне тяжке тілесне пошкодження, завдане способом, що має характер особливого знущання, або здійснене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, або виконане на замовлення, або призвело до смерті потерпілого).

3 липня Верховна рада позбавила Лозінського депутатських повноважень, після чого Печерський райсуд Києва дав дозвіл на його затримання і доставку до суду.

30 липня Лозінського було оголошено у міжнародний розшук. Екс-депутата затримали у Києві 1 березня цього року — він сам прийшов до Генеральної прокуратури у супроводі співробітників СБУ.

3 березня Печерський районний суд Києва обрав Лозінському міру запобіжного заходу у вигляді арешту.

Разом із тим, Лозінський не визнав своєї провини та наполягає, що вбив мешканця Кіровоградської області Валерія Олійника заради самооборони.

За матеріалами: УНІАН />  

Читайте также по теме