ГолосUA
09:48 12/03/2010

Лозинський ховався від в’язниці на Кіровоградщині — Москаль

Екс-депутат від БЮТ Віктор Лозинський, який днями здався правоохоронним органам, ховався на Кіровоградщині.

Про це заявив колишній керівник кримської міліції Геннадій Москаль.

Коментуючи повідомлення про те, що Служба безпеки України вела стеження за Лозинським у Криму, Москаль сказав: "Не був він у Криму. Він, як я з’ясовував, — оскільки якась тінь падала і на мене, — до Генеральної прокуратури приїхав з Кіровоградської області на машині".

За його словами, Лозинський вже виробив лінію захисту. "Ви ж бачите, він не оскаржує санкції на арешт, пропонує спокійно розібратися. Тепер вже немає звірячого вбивства, розслідують тільки тяжкі тілесні ушкодження, що спричинили смерть, а це зовсім інше. Адже такі ушкодження можуть бути нанесені і в стані необхідної оборони, і при перевищенні необхідної оборони, і в стані афекту. Розумієте, про що я кажу? Це я не натяк даю пану Лозинському, ні. Але, швидше за все, цим все і закінчиться", — підсумував Москаль.

"Згадайте шоу, яке було з паном Рудьковським не так давно, з його літаками, з його затриманням СБУ, з його інвалідними візками, судами, втратою свідомості. І де кінець? Є фінал справи? Днями я його бачив у кулуарах парламенту — респектабельний, чудово одягнений. Скажіть, для чого було починати цей маскарад, який нічим не закінчився?", — додав він.

Нагадаємо, 16 червня 2009 року на території мисливських угідь у Кіровоградській області в результаті зіткнення з народним депутатом від БЮТ В.Лозинським, районним прокурором Євгеном Горбенком і начальником райвідділу міліції М.Ковальським загинув місцевий мешканець 1954 року народження Валерій Олійник. 

За цим фактом Генпрокуратура порушила кримінальну справу за ч.2 ст. 121 (навмисне тяжке тілесне пошкодження, завдане способом, що має характер особливого знущання, або здійснене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, або виконане на замовлення, або призвело до смерті потерпілого).  />  

3 липня 2009 року Верховна Рада України позбавила В.Лозинського депутатських повноважень. 7 липня 2009 року Печерський районний суд Києва дав дозвіл на затримання В.Лозинського і доставку його до суду. 30 липня 2009 року В.Лозинського було оголошено у міжнародний розшук. 1 березня 2010 року В.Лозинський здався Генеральній прокуратурі.

За матеріалами: Українська правда

 

Читайте также по теме