ГолосUA
06:29 05/08/2009

Лозинський ховається в Ізраїлі?

Екс-народний депутат від БЮТ Віктор Лозінський, якого звинувачують у скоєнні навмисного вбивства, ймовірно, ховається в Ізраїлі.

Про це повідомило джерело видання «Коммерсант-Украина», поінформоване про хід розслідування.

За його словами, слідча група, до складу якої входять представники Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України, має у своєму розпорядженні інформацію про місцеперебування Лозінського. 

Співрозмовник видання повідомив, що Лозинський вже тривалий час нібито перебуває у курортному місті Нетанія (29 км від Тель-Авіва), на середземноморському узбережжі Ізраїлю. 

"Відома точна адреса, за якою він проживає: проспект Беньяміна, будинок 15", — зазначило джерело «Коммерсанта». Це центр міста, один квартал від автовокзалу і 10 хвилин ходьби від моря. 

За офіційними даними Держприкордонслужби, після позбавлення Лозинського депутатського мандата він не перетинав кордон, тому основна стратегія слідства ґрунтується на пошуку обвинуваченого у межах України. Однак газета не виключає, що екс-депутат виїхав за кордон нелегально. 

У Генпрокуратурі поки не коментують інформацію про його перебування в Ізраїлі, посилаючись на те, що цим питанням наразі займаються СБУ, МВС та Інтерпол. "Поки у нас немає інформації про його місцеперебування", — заявив керівник українського бюро Інтерполу Василь Неволя. 

Крім того, як йдеться у виданні, відкинути можливість перебування Лозинського в Ізраїлі неможливо. МВС передало в Інтерпол запит про затримання екс-депутата лише через кілька тижнів після початку його розшуку в Україні, що дало Лозинському можливість прибути в іншу країну, не побоюючись затримання в аеропорту. 

Вибір країни міг бути обумовленим тим, що видача осіб з Ізраїлю в Україну ускладнена. У разі ж, якщо у розшукуваного ізраїльське громадянство, провести екстрадицію практично неможливо. 

Нагадаємо, що 30 липня українське бюро Інтерполу оголосило в міжнародний розшук Лозинського. Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко того ж дня наголосив, що у нього вже є оперативна інформація, де може перебувати Лозинський. 

За матеріалами: «Коммерсант-Украина»

Читайте также по теме