ГолосUA
12:20 15/06/2010

Лозінський й досі не визнає своєї провини

Завтра виповнюється рівно рік кривавим подіям в Голованівському лісі на Кіровоградщині, коли від рук тодішнього депутата-бютівця Віктора Лозінського і його приятелів загинув житель села Грушки 53-річний Валерій Олійник.

 За словами начальника Управління з особливо важливих справ Генпрокуратури Олександра Дегтярьова "слідчі дії з Лозінським закінчені, допити вже не проводяться, своєї провини він не визнав, але зараз, як і інші співучасники злочину, знайомиться з матеріалами справи в порядку статті 218 КПК України".

На уточнення, чи піде справа до суду у серпні-вересні, він заявив, що це залежить від того, наскільки швидко Лозінський ознайомиться з матеріалами.

Той прочитав поки третину з 38 томів. Винним себе до цих пір не визнає, прикриваючись статтею 63 Конституції (вона дозволяє не свідчити проти себе і найближчих родичів). Але в Генпрокуратурі кажуть, що наявних доказів провини Лозінського у них більш ніж достатньо.

«Це був звичайний кримінал, який корениться в кричущій вседозволеності, — говорить Дегтярьов. — Лозінський відчував себе господарем-паном, недосяжним і безкарним, якому дозволено все ».

Що стосується інших учасників «сафарі», де так недоречно виявився Валерій Олійник, то в ГПУ повідомили: колишній начальник Голованівського райвідділу міліції Валентин Ковальський і екс-прокурор району Євген Горбенко знаходяться під підпискою про невиїзд (до речі, ходять чутки, що в обмін на свідчення проти Лозінського їм скоротять термін, але в прокуратурі це спростовують).

За матеріалами: Сегодня />  

Читайте также по теме