ГолосUA
06:18 16/04/2010

Лозинський може отримати довічне ув’язнення

Кримінальну справу екс-народного депутата від БЮТ Віктора Лозинського, обвинуваченого в причетності до загибелі жителя Кіровоградської області Валерія Олійника, може бути перекваліфікована на статтю про умисне вбивство.

Про це повідомив заступник генпрокурора Віталій Щоткін.

У такому разі колишньому депутату загрожує до 15 років позбавлення волі, і навіть довічне ув’язнення.

"Зараз до Лозинського застосована частина 2 статті 121 КК — спричинення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть Олійника, — сказав Щоткін. — Санкція цієї статті передбачає від 7 до 10 років позбавлення волі. Якщо результати автотехнічної, судово-медичної, інших експертиз покажуть, що дії Лозинського були направлені на вбивство селянин, звинувачення перепред’явимо на 115-у, яка має на увазі і покарання аж до вищої міри — довічного ".

Нагадаємо, з колишнього нардепа не зняті звинувачення ще за двома статтями — про незаконне позбавлення людини свободи та службовому підробленні, що посилює провину екс-депутата, який знаходиться в СІЗО.

За словами В.Щоткіна, слідство у справі Лозинського вийшло на фінішну пряму. 26 або 28 квітня його почнуть знайомити з матеріалами звинувачення.

"Скільки він буде з ними знайомитися — день чи півроку, — не знаю, — відзначив заступник генпрокурора. — Процедура у часі не регламентована. Тому говорити, коли справа піде до суду, поки не доводиться. Доказова база хороша, належним чином закріплена. А те , що Лозінський не йде на контакт зі слідством, нічого не змінює — його провина в загибелі Олійника очевидна "

Раніше генеральний прокурор Олександр Медведько заявив, що розслідування справи Лозинського закінчиться у квітні.

За матеріалами: Сегодня

 

Читайте также по теме