ГолосUA
14:55 01/03/2010

Лозинський під час розшуку перебував в Україні — ГПУ

Колишній народний депутат України Віктор Лозинський під час його розшуку перебував на території України. Про це повідомив голова прес-служби Генеральної прокуратури України Юрій Бойченко. За його словами, відсутня оперативна інформація щодо того, що В.Лозинський пересікав державний кордон України. "У слідства немає інформації щодо того, що В.Лозинський міг перебувати за кордоном, після того як його оголосили в розшук", — сказав він.

Також він повідомив, що до Києві сьогодні В.Лозинський прибув у приватному автомобілі із Криму. Весь час його дороги до Києва за його автомобілем велось спостереження співробітниками оперативно-розшукового відділу. />  

Ю.Бойченко пояснив, чому появу В.Лозинського в ГПУ не можна кваліфікувати як явку з повинною. За його словами, В.Лозинський близько півроку перебував у міжнародному розшуку, лише, коли зрозумів, що його знайшли і за ним стежать ,вирішив прибути до ГПУ.

Раніше сьогодні В.Лозинський був доставлений до Генеральної прокуратури України співробітником СБУ. Затримання відбулося сьогодні об 11:00 і на даний момент він дає свідчення співробітнику СБУ.
 

Нагадаємо, 3 липня 2009 р. Служба безпеки України оголосила в розшук екс-депутата від БЮТ Віктора Лозинського. Того ж дня Верховна Рада України прийняла постанову №4759 "Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Віктора Лозинського". А раніше, 1 липня 2009 р. Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти народного депутата від БЮТ Віктора Лозинського. Справа порушена за ч.2. ст.121 (нанесення навмисних важких тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу.
 

За матеріалами "РБК-Україна", "Української правди"
 

Читайте также по теме