ГолосUA
12:03 01/03/2010

Лозинський проситиме індульгенції у чинної влади в обмін на свої знання — експерт

Екс-депутат Віктор Лозинський, який у понеділок самостійно здався правоохоронним органам, намагатиметься обміняти свої знання про колишніх однопартійців на пом’якшення вироку.

Таку думку в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA висловив директор Центру соціальних досліджень “Софія” Андрій Єрмолаєв.

“Лозинський сам здався владі. Це скоріше означає, що він розуміє, що опинився в глухому куті. І не виключено, що буде розглядати свої свідчення і, можливо не лише стосовно власне кримінальної справи, а в цілому тієї ситуації, яка навколо нього склалася як певну реабілітацію, а точніше, як невеличку індульгенцію”, — заявив політолог.

Він зауважив, що “справа Лозинського супроводжується ще й іншими інтригами, зокрема тим чи не допомагала влада Лозинському для того, щоб убезпечитись від розслідування, на якому рівні надавалась така допомога, чи не є тут факти зловживання службовим становищем, що можна назвати політичною корупцією, і якщо це дійсно було, то хто безпосередньо приймав рішення

“Так, що тут окрім власної справи Лозинського можуть постати справи і про кришування, і про допомогу, яку надавали Лозинському для того, щоб він ховався від правосуддя. Тут дійсно є інтрига, але я пов’язую цю інтригу скоріше з бажанням самого Лозинського максимально зменшити ту кару, яку він можу отримати”, — сказав А.Єрмолаєв.

Відповідаючи на запитання ГолосUA про ймовірність швидкого завершення слідства у інших резонансних справах, політолог наголосив, що “їхнє розв’язання — справа честі для влади, що прийшла”.

“Ця історія цих темних справ, починаючи зі вбивств і справи Гонгадзе, плівок Мельниченка ще чекає на своє розслідування…Стосовно скандалу з педофілами, то це вже справа честі, тому що особливістю цього злочину є те, що він не тільки кримінальний, а й моральний. Думаю, що також буде серйозне просування. Адже попередня влада робила все можливе щоб останні злочини прикрити”, — зауважив А.Єрмолаєв.

Нагадаємо, 16 червня 2009 року на території мисливських угідь у Кіровоградській області в результаті зіткнення з народним депутатом від БЮТ В.Лозинським, районним прокурором Євгеном Горбенком і начальником райвідділу міліції М.Ковальським загинув місцевий мешканець 1954 року народження Валерій Олійник.

За цим фактом Генпрокуратура порушила кримінальну справу за ч.2 ст. 121 (навмисне тяжке тілесне пошкодження, завдане способом, що має характер особливого знущання, або здійснене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, або виконане на замовлення, або призвело до смерті потерпілого). />  

3 липня 2009 року Верховна Рада України позбавила В.Лозинського депутатських повноважень.
 

7 липня 2009 року Печерський районний суд Києва дав дозвіл на затримання В.Лозинського і доставку його до суду.
 

30 липня 2009 року В.Лозинського було оголошено у міжнародний розшук.
 

1 березня 2010 року В.Лозинський здався Генеральній прокуратурі.

Н.Виноградська

 

Читайте также по теме