ГолосUA
13:37 10/01/2011

Лозінський винним себе не визнає, але свідчення давати готовий

Усі обвинувачені по справі Віктора Лозінського готові свідчити у суді, але тільки один з них визнає провину.

 

Про це стало відомо в ході чергового засідання в Дніпровському районному суді Києва.

 

Як повідомив УНІАН, сьогодні там завершено оголошення обвинувального висновку у кримінальній справі колишнього народного депутата Віктора Лозінського.

 

Оголошення результативної частини обвинувального висновку прокурором зайняло 1,5 години, після чого учасники судового процесу визначилися з подальшою процедурою ходу судового слідства.

 

Зокрема, планується допитати обвинувачених В. Лозінського, екс-прокурора Голованівського району Кіровоградщини Євгена Горбенка, екс-начальника відділу міліції Голованівського району Михайла Ковальського, екс-єгеря Василя Перепелицю, потім постраждалих, свідків, експертів, дослідити матеріали справи та перейти перед прийняттям рішення у справі до судових дебатів.

 

Після закінчення оголошення обвинувального висновку головуюча у справі суддя Нелі Ластовка запитала підсудних, чи визнають вони свою провину. На це, зокрема, В. Лозінський відповів, що не визнає у повному обсязі, але готовий давати свідчення по всіх питаннях, які виникатимуть під час судового засідання і які цікавитимуть суд.

 

У свою чергу Є. Горбенко зауважив, що винним себе також не визнає, а свідчення буде давати частково. Таку ж відповідь дав і В. Перепелиця з єдиною відмінністю, що свідчення буде давати.

 

Натомість підсудний М. Ковальський сказав, що визнає себе винним у повному обсязі пред’явлених йому обвинувачень і готовий давати свідчення.

 

Також слід зазначити, що сьогодні на початку судового засідання журналісти, які були присутні в залі суду, були здивовані тим, що Є. Горбенко перебуває не на окремій лаві в залі, як було під час попередніх судових засідань, а поміщений до «клітки» разом з В. Лозінським та В. Перепеицею.

 

Під час перерви на уточнююче запитання, яке було адресоване прокурору, хто, коли і з яких підстав змінив Є. Горбенку міру запобіжного заходу з підписки про невиїзд на взяття під варту, представник прокуратури зауважив, що це вирішує слідчий, але більше жодних деталей з цього приводу він повідомити не зміг.

 

Водночас адвокат В. Лозінського Віктор Грицюк зауважив, що, наскільки йому відомо, Є. Горбенку було змінено запобіжний захід напередодні нового року. У свою чергу в прес-службі Генеральної прокуратури пообіцяли найближчим часом з’ясувати і надати інформацію щодо обрання Є. Горбенку іншої міри запобіжного заходу.

 

Нагадаємо, 16 червня 2009 року на території мисливських угідь у Кіровоградській області внаслідок зіткнення з народним депутатом від БЮТ В. Лозінським, районним прокурором Є. Горбенком і начальником райвідділу міліції Михайлом Ковальським загинув місцевий житель В. Олійник, 1954 року народження.

 

Генпрокуратура порушила кримінальну справу за ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, здійснене способом, що носить характер особливої муки, або здійснене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, або виконане на замовлення, або привело до смерті потерпілого).

 

3 липня 2009 року Верховна Рада позбавила В. Лозінського депутатських повноважень, після чого Печерський райсуд Києва дав дозвіл на його затримання і доставку його до суду.

30 липня 2009 р. В. Лозінський був оголошений у міжнародний розшук. Він добровільно здався в Києві 1 березня 2010 р. після 8 місяців розшуку.

 

3 березня Печерський районний суд Києва обрав В. Лозінському запобіжний захід у вигляді арешту.

 

14 грудня Дніпровський районний суд Києва розпочав попередній розгляд кримінальної справи.

 

 

 

 

Читайте также по теме