ГолосUA
06:18 16/09/2009

Лозинського не хочуть знайти — Піскун

Колишній народний депутат Віктор Лозинський, підозрюваний у причетності до загибелі жителя Кіровоградської області, швидше за все, відсиджується в Україні.

Про це заявив тричі генеральний прокурор України, народний депутат Святослав Піскун.

За його словами, немає причин припускати, що Лозинський виїхав до Ізраїлю.

«Виявиться, що Лозинський сидить у Кіровоградській області, п’є пиво в якому-небудь ресторані, а його ніхто не приходить і не заарештовує… Я не думаю, що він в Ізраїлі. Про Пукача теж говорили, що він в Ізраїлі. А він сидів, виявляється, в Житомирській області. Я думаю, що Лозинський у Кіровограді взагалі сидить. Це навмисно: запускають «качку» слідчо-оперативні органи для того, щоб сказати: ви знаєте, ми не можемо знайти… Це, щоб не шукати. Як тільки розповідають, що Лозинський або хто-небудь інший з розшукуваних знаходиться в Росії, в Ізраїлі, в Америці — чисте марення. Брехня. Вони тут, в Україні, просто їх не можуть знайти. Або не хочуть», — підкреслив Піскун.

Відповідаючи на уточнююче запитання, не можуть знайти чи все-таки не хочуть, Піскун сказав: «Ніхто нікого не шукає. Ніхто нічим не займається. При сьогоднішній техніці, при сьогоднішньому, так би мовити, оперативному супроводі злочинця, при телефонах мобільних, при стільниковому зв’язку, при комп’ютерних мережах, при родичах, при знайомих, при коханках, при підопічниках не знайти сьогодні людини — не можна».

Разом з тим, Піскун виключив можливість того, що БЮТ «здасть» Лозинського напередодні виборів: «Я впевнений, що Тимошенко не знає, де Лозинський. Вона б його здала. Він їй потрібний, як мертвому припарки, той Лозинський. Ганьба для фракції».

Нагадаємо, 16 червня на території мисливського господарства «Голованівське» було вбито жителя Кіровоградської області Валерія Олійника. У його смерті підозрюються екс-депутат Лозинський, екс-прокурор Голованівського району Горбенко і екс-начальник міліції Голованівського району Ковальський. Генеральна прокуратура повідомила про порушення кримінальної справи відносно Лозинського.

Справу порушено за ч.2 ст.121 КК України (навмисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що призвело смерть потерпілого).

Після цього українське бюро Інтерполу попросило правоохоронні органи Ізраїлю перевірити інформацію про можливе перебування в цій країні Лозинського. Народного депутата було оголошено в міжнародний розшук наприкінці липня і до цих пір не знайдено.

За матеріалами: «ForUm»

 

Читайте также по теме