Елена Соколова
15:10 16/11/2010

“Луганкськтепловоз” вирощує робочі кадри для підприємства у власних цехах

 

24 учня Луганської середньої школи № 16 приймають участь в програмі опанування робітничими професіями на базі навчально-технологічного цеху холдингової компанії «Луганськтепловоз».

 

Про це кореспонденту ГолосUA повідомив прес-секретар холдингу Володимир Спектор.

 

За його словами, виробничі ділянки цеху стали додатковими навчальними класами для школярів. Підприємство таким чином намагається вирішити проблему пошуку робочих кадрів, яка в останні роки стає дедалі гострішою. Половина хлопців опановують професійними навичками і секретами токарної справи, а друга половина — слюсарної.

 

Директор з персоналу холдингової компанії В'ячеслав Малов зазначив, що, починаючи з 2005 року, вже 56 випускників цього середньої школи отримали свідоцтва про присвоєння їм робітничої кваліфікації державного зразка, з них 46 юнаків стали токарями, а 10 — слюсарями механоскладальних робіт. Частина з них прийшла працювати на завод. Частина — навчається в технічному коледжі.

 

Директор середньої школи № 16 Наталя Шумська відзначила позитивний вплив, який чинить на хлопців навчання в заводському цеху, а також важливість придбання робочої професії, яка завжди має попит на ринку праці.

Читайте также по теме