ГолосUA
07:51 21/07/2010

«Луганськелектротранс» з 1 серпня починає місячний страйк

Працівники міського комунального підприємства "Луганськелектротранс" (м. Луганськ) готуються провести місячний страйк з 1 серпня по 1 вересня 2010 року.

Відповідне рішення було ухвалене на загальних зборах, які відбулися 15 липня 2010 року, повідомили в прес-службі КПУ.

Страйкарі вимагають погашення в повному обсязі заборгованості із зарплати в сумі 1263,5 тис.грн. і припинення невиконання вимог ст. 115 Кодексу законів про працю України та ст. 24 Закону України "Про оплату праці". 

Як зауважили в прес-службі, згідно з рішенням арбітражу колективного трудового спору на підприємстві, директор ДКП "Луганськелектротранс" повинен був виплатити заборгованість по заробітній платі в сумі 1263,5 тис.грн., а також виплачувати зарплату регулярно в терміни, встановлені колективним договором. Невиконання рішення з боку директора підприємства протягом 7 днів, як це передбачено нормативними актами про колективні трудові спори, і стало підставою для прийняття рішення найманими працівниками ДКП "Луганськелектротранс" про оголошення страйку.

У заяві прес-служби також йдеться, що “більшість парламентаріїв у відпустках і проблеми простих робітників, яким не виплачують гроші, їх не хвилюють, за винятком хіба, що комуністів, у яких в питаннях боротьби за права трудящих відпусток немає”. 

"Компартія завжди поєднувала політичну боротьбу економічною боротьбою, з боротьбою за соціальні права і свободу трудящих. У нас викликає занепокоєння ситуація, коли на тлі стрімкого зростання цін на продукти харчування, послуги ЖКГ, енергоносії за вкрай низькі пенсії, зарплати і соціальні виплати, випереджаючими темпами зростають і заборгованість з оплати праці», — заявив лідер КПУ Петро Симоненко. 

Як повідомили в прес-службі, Луганська міськрада ситуацію на своєму комунальному підприємстві замовчує. />

Читайте также по теме