Елена Соколова
16:39 24/11/2010

Луганських підприємців не пускали до Києва — “Батьківщина”

 

 

size="3">Підприємців-пікетувальників не випускали з Красного Луча до Києва міліція та ДАІ
size="3">.

 

size="3">Про це йдеться у заяві обласної організації “Батьківщина”, передав кореспондент Голос
size="3">UA
size="3">.

 

size="3">За наданою інформацією, н
size="3">а Луганщині міліція та ДАІ нібито перешкоджає людям, які намагаються виїхати до Києва для участі у всеукраїнській акції протесту проти нового Податкового кодексу.

 

size="3">За словами голови громадської організації “Об'єднання підприємців м. Красний Луч” Ольг
size="3">и Мотінової, минулого тижня підприємці м. Красний Луч замовили 100 залізничних квитків на потяг “Луганськ-Львів” від станції Дебальцеве до столиці України. Щоб дістатися до залізничної станції, підприємці вирішили скористатися своїм власним автотранспортом. Сім невеликих автобусів (по 18 посадочних місць) повинні були везти людей з Красного Луча. Однак, на місце відправлення автобусів (готель “Красний Луч”) прибула міліція та ДАІ.

 

size="3">Нам заборонили виїзд. До їх приїзду ми встигли відправити кілька автобусів, але ці машини були зупинені кордоном ДАІ на трасі. На відстані 30 км від міста о 18:00 в темряві, водіїв змусили висаджувати пасажирів і повертатися до міста. Підприємцям довелося йти пішки вздовж дороги. Причина, яку нам назвали в ДАІ — відсутність узгодження на перевезення пасажирів. Для нас незрозуміло, чому ми на цих же машинах без будь-яких дозволів їздимо до Харкова за товаром, а поїхати в Київ не змогли. І людям раптом довелося, майже вночі, виходити з авто на трасі”, — розповіла О. Мотінова.

 

size="3">На допомогу підприємцям пішла профспілка таксистів. Автомобілі забирали людей і відвозили до потягу. Всупереч усім спробам місцевої влади Краснолуцькі підприємці змогли реалізувати своє конституційне право і взяти участь в акції протесту в Києві.

 

size="3">Проте, тиск на підприємців на Луганщині триває, — повідомив голова ЛОО ВО “Батьківщина” Ірина Веригіна. — Надходить інформація з різних куточків регіону про позапланові перевірки державними структурами діяльності підприємців”.

 

Читайте также по теме