ГолосUA
10:09 25/10/2010

Луганський аеропорт має стати великим логістичним центром — губернатор Луганської області

 

size="4">Луганський аеропорт планується перетворити на великий логістичний центр під Євро-2012. 

 

size="4">Про це під час зустрічі з журналістами заявив губернатор Луганської області Валерій Голенко, передає кореспондент “Голос
size="4">UA
size="4">”.

 

size="4">За словами губернатора, для цього буде проведена радикальна реконструкція аеропорту. На будівництво злітно-посадкової смуги і розширення перону необхідно близько 200-300 млн грн.

 

size="4">Ідея створити на базі аеропорту великий логістичний центр виникла тому, що Луганськ вигідно відрізняється від Донецька за такими показниками, як погода та роза вітрів. Вони набагато більш оптимальні для польотів, ніж в сусідній області. Тому всі вантажні літаки, які пересуваються на цьому напрямку в Європу та Азію, можуть тут ремонтуватися і дозаправлятися. „На цьому підгрунті, впевнені спеціалісти, які розробляли обґрунтування цього проекту, Луганський аеропорт може стати так званим “пунктом підскоку”, — зауважив губернатор.

 

size="4">Він також повідомив, що наразі ведуться переговори, щоб на базі Луганського аеропорту зробити технічний центр спільно з «Air France» і проводити ремонтні роботи літаків цієї авіакомпанії.

 

size="4">Нагадаємо, зараз міжнародний аеропорт "Луганськ" приймає три тисячі пасажирів за квартал, хоча може в 10 разів більше. З Луганська відправляються 2 регулярних щоденних рейси і щотижня чартери. Таким чином, відбуваються всього 3 рейси на добу. Після ремонту покриття злітна смуга може приймати практично будь-які сучасні літаки.

Читайте также по теме