12:48 24/10/2010

Луганський донор, що працює в Далівському університеті, здавав кров вже 295 разів

 

size="4">У Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля завершились дні донора, в яких взяли участь студенти і викладачі. 

size="4">Про це кореспонденту
size="4">
size="4">Голос
size="4">U
size="4">A розповіла керівник відділу соціальної роботи СНУ Вікторія Усова.

size="4">Акцію організувала обласна станція переливання крові спільно з відділом з виховної роботи Далівського університету. До неї також були долучені робітники обласного відділення Червоного Хреста. 

size="4">За словами Вікторії Усової, акція в СНУ проводиться двічі на рік: у квітні і в жовтні. У цьому році здали кров 164 особи. Але багатьом бажаючим було відмовлено у зв’язку з тим, що вони мають медичні протипоказання до здачі крові. Якби не це, кількість донорів могла би бути збільшена на 30%. 

size="4">Кожному, хто здав кров, Організація Червоного Хреста надавала гарячий солодкий чай і печиво, від обласної станції переливання крові донори отримали гроші на гарячий сніданок для відновлення сил. 

size="4">«У нас в університеті є почесні донори, які вже не перший раз беруть участь у цій акції. Інженер кафедри екології Геннадій Хелал здавав кров 295 разів. Серед студентів також є свої почесні донори: О.Шишков  взяв участь в акції вже 14 разів, Т. Рудюк здавала кров 9 разів. Дуже багато хлопців, які віддавали кров п'ять разів і більше», — зазначила Вікторія Усова. 

size="4">Вона також додала, що на тлі постійної нестачі крові в лікувальних закладах Луганщини, саме Дні донора в вищих навчальних закладах можуть суттєво пом’якшити проблему забезпечення хворих препаратами крові.

size="4">Серед підрозділів Далівського уіверситету, які були самими активними, — факультет комп'ютерних наук, прикладної механіки і матеріалознавства, інформатики та математики, логістики, а також інноваційної економіки та кібернетики. 

size="4">Донорська кров буде спрямована в Луганську міську поліклініку № 10.

Читайте также по теме