14:02 23/12/2010

Луганський губернатор вимагає, щоб до березня з населенням були своєчасно проведені розрахунки за земельні паї

 

size="4">Голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк під час наради з питань розвитку аграрного сектору Луганщини підкреслив, що на особистому контролі у керівників райдержадміністрацій повинен знаходиться питання своєчасних і повних розрахунків за паї населення. 

size="4">Про це йдеться у звіті про хід наради, який кореспонденту Голос
size="4">UA
size="4"> надали у прес-службі ОДА.

size="4">«Щоб до 5 березня наступного року всі платежі були приведені до 3%», — дав доручення губернатор. За його словами, залучення в сільгоспроботи всіх земель стане головним критерієм оцінки роботи керівників районів і міст. 

size="4">«Земля — це не тільки засіб виробництва, а й надбання», — зазначив В. Пристюк. Він вважає за необхідне на усіх територіях області скласти реєстр всіх земельних ділянок — ті, які розробляються, і ті, які ще не розроблені.

size="4">Крім того, головою облдержадміністрації дано доручення збільшити площі обробітку земель на 50 тис. га. За найближчі три роки, на думку Володимира Пристюка, повинно бути проведено технічне переозброєння в сільському господарстві. «В області повинен бути свій сільськогосподарський парк техніки. У нас є бази. Треба працювати в цьому напрямі », — сказав губернатор.

size="4">Другим важливим аспектом роботи в сільському господарстві, за словами Володимира Пристюка, є створення нових робочих місць і збільшення заробітної плати. На сьогодні рівень середньої зарплати в галузі становить 1460 грн. У деяких районах цей показник нижче середнього.

Читайте также по теме