ГолосUA
14:32 21/12/2010

“Луганськтепловоз” буде передано “Брянському машинобудівному заводу” за “нульовим” варіантом — ФДМУ

 

Фонд держаного майна погодився на пропозиції “Брянського машинобудівного заводу” передати акції “Лугансьтепловозу” без компенсації за курсову різницю.

 

Про це заявив голова Фонду державного майна України Олександр Рябченко на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

 

“Ми погодилися на пропозицію Брянського машинобудівного заводу повернутися до урядового рішення, яке існувало раніше. Тобто до нульового варіанту. Ніхто нікому нічого не сплачує. Ми не повертаємо курсову різницю, хоча вона визначена судом, але і не повертаємо їм гарантійним внесок — 40 мільйонів гривень”, — пояснив. О. Рябченко.

 

При цьому голова ФДМУ зауважив, що завершення угоди відбудеться дуже швидко, проет не уточнив у який саме термін. “Наразі юристи опрацьовують договір, щоб текст був такий, до якого не було б претензій. Ця робота, я думаю, буде виконана швидко”, — зауважив він.

 

Нагадаємо, у 2007 році “Брянський машинобудівний завод” виграв аукціон з продажу “Луганськтепловозу” та сплатив 57 млн. дол. (292 млн. грн. по курсу того часу).

 

Читайте также по теме