ГолосUA
09:09 15/06/2010

«Луганськтепловоз» отримав найкращого інвестора, якого міг отримати — КПУ

Приватизація «Лугансьтепловозу» є одним із небагатьох випадків приватизації в Україні, коли підприємство потрапило в надійні руки.

Про це повідомив народний депутат від Комуністичної партії України Спірідон Кілінкаров в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA.

«Я вважаю, що все повернулося на свої місця і цей завод отримав найкращого інвестора. Я особисто живу у місті Луганську і спілкуюся з людьми, які там працюють. Те, що відбувалося на цьому підприємстві, було великою помилкою фракції БЮТ, яка ініціювала повернення цього заводу державі і, таким чином, позбавила на два роки підприємство життєздатності. Воно фактично стояло і люди не отримували заробітну плату», — сказав він.

Депутат наголосив, що питання полягає «не в тому, хто буде виробляти тепловози»: «Ми це можемо зробити і самі. Проблема полягає в тому, куди ми цю продукцію маємо реалізовувати? Тому кращого інвестора, аніж російський, який має для цього всі можливості, для нас немає. Російська Федерація просто поставила перед собою завдання оновити повністю себе тепловозами, у них є серйозний вплив на азійський ринок, куди вони можуть продавати ці тепловози», — наголосив С. Кілінкаров.

Політик також підкреслив, що сьогодні не треба робити галасу довкола того, хто став інвестором цього заводу. «Не проблема, аби інвестором став Григоришин, Іванов або хтось інший. Ми повинні думати про те, аби інвестор, прийшовши на зруйноване підприємство, відновив його життєдіяльність», — зазначив комуніст.

Нагадаємо, у ЗМІ з’явилася інформація, що конкурс із продажу «Луганськтепловозу» завершився перемогою російської компанії «Брянський машинобудівний завод». Переможець запропонував за підприємство 410 мільйонів гривень. У конкурсі брали участь два учасники — «Брянський машинобудівний завод» і Сумське МВО імені Фрунзе, що контролюється російським бізнесменом Костянтином Григоришиним. На конкурс виставлялися 76% акцій підприємства. Це була повторна приватизація «Луганськтепловозу». Попереднім власником підприємства за підсумком приватизації 2007 року також був «Брянський машинобудівний завод».

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме