ГолосUA
06:24 08/04/2010

«Луганськтепловоз» продадуть тому, «хто має вихід на російський ринок»

Уряд розпочав підготовку до повторної приватизації «Луганськтепловоз».

Про це голова Фонду Держмайна Олександр Рябченко заявив в ефірі «5 каналу», передав кореспондент ГолосUA.

«Конкурс вже оголошений. 75 днів і будемо мати результат цього конкурсу», — зазначив він. /> За словами голови ФДМ, повернення «Луганськтепловозу» у державну власність після продажу було «помилкою».

«Конкурс був проведений не дуже професійно з очевидними недоліками, але інвестор був хороший — серйозна компанія російська. Головне, що потрібно «Луганськтепловозу» — це забезпечити ринок збуту, а немає ніякого секрету, що головний ринок збуту для нього, окрім «Укрзалізниці», це російська залізниця. Тому принципово, щоб той власник, який буде, працював на російський ринок і організував реалізацію виробництва «Луганськтепловозу» саме російській залізниці, тоді воно буде успішно працюючим виробництвом», — наголосив О. Рябченко.

Водночас він наголосив, що новим власником пакету акцій компанії не обов’язково має бути російська компанія. «Я не прогнозую, що це буде російська компанія, це може бути і українська компанія, але ринок збуту від того не зміниться. Навіть, якщо до нас прийду американці, німці чи парагвайці, це не міняє ринок збуту, в Європі не можна збувати наші тепловози, там інша колія», — пояснив він.

Нагадаємо, що 23 березня 2007 року «Брянський машинобудівний завод» купив «Луганськтепловоз» за 292,5 млн гривень при стартовій ціні 292 млн гривень. Минулої осені Україні повернули 76% акцій холдингової компанії. Компенсація компанії «Брянський машзавод» згідно із законом буде виплачена тільки після повторного продажу цього пакету.

А. Береза

 

Читайте также по теме