ГолосUA
12:28 07/09/2010

“Луганськтепловоз” продаватимуть ще раз — аналітик (додано ГОЛОС)

“Луганськтепловоз” можуть приватизувати втретє.

Про це сказав заступник голови департаменту досліджень інвестиційної компанії “Кінто” Любомир Шавалюк у коментарі кореспонденту ГолосUA. />  

(ГОЛОС)

“Він (Луганськтепловоз” — ред.), у принципі, може бути проданий ще раз, суто з юридичних мотивів. Адже є учасник другого приватизаційного конкурсу, кіпрська компанія “Монтара-Холдинг”, яка подала в суд і розпочався розгляд цього позову”, — наголосив він.

Водночас експерт додав, що теоретично є можливими й інші конкуренти за “Луганськтепловоз”.

За словами фахівця, у випадку, якщо Фонд держмайна займатиме жорстку позицію, то він може повернути через суд акції “Луганськтепловозу”. “І тоді продаватиме підприємство на третьому конкурсі”, — наголосив він.

Відомо, що Фонд державного майна пропонує “Брянському машинобудівному заводу” (Росія) розірвати договір купівлі-продажу 76% акцій холдингової компанії “Луганськтепловоз” за згодою сторін. Про це на прес-конференції повідомив голова ФДМУ Олександр Рябченко. З його слів, відповідно до договору купівлі-продажу від 29 червня, Брянський машзавод мав до 31 серпня повністю перелічити кошти за покупку "Луганськтепловоза" на рахунок ФДМУ, але цього зроблено не було. У результаті, як зазначив Рябченко, покупець втратив право на повернення сплаченої конкурсної застави (40 млн. гривень) і, крім того, повинен буде сплатити додатково 82 млн. гривень як штраф, а також 2 млн. гривень як штраф за прострочення. Він додав, що в російської компанії є 20 днів, щоб або погодиться на пропозицію фонду, або заплатити за підприємство з урахуванням всіх штрафів.
 

І. Носальська
 

 

Читайте также по теме