ГолосUA
05:03 21/09/2009

Лукашенко готовий допомогти Україні відновити сільське господарство

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна готова допомогти Україні відновити сільське господарство.

"Звичайно, складно, тому що свого часу в Україні загралися в ринок. Демократія і дискусії — це добре, але людей, перш за все, треба нагодувати і одягнути. Погодьтеся, це головне. А якими методами, критикуватимуть ЗМІ чи ні — важливий результат", — зазначив Лукашенко.

На його думку, абсурдною є ситуація, коли "колишня житниця всього Радянського Союзу сьогодні фактично перетворилася на споживача тієї продукції, яку вона поставляла на світові ринки".

Лукашенко підкреслив, що у разі потреби Білорусь може надати допомогу Україні у відновленні сільського господарства.

"Якщо Україна захоче, то протягом п’яти років вона зможе відновити своє сільське господарство. Якщо буде бажання, щоб Білорусь підключилася до цього процесу, — ми допоможемо", — пообіцяв він.

Глава Білорусі нагадав, що не так давно його критикували за підходи в сільському господарстві. І зауважив, що в Україні у занедбаному стані перебувають величезні території сільськогосподарських угідь.

"А ми в цей час хоч трохи, але вкладали кошти в сільське господарство, ми трималися за село і не зруйнували його. Сьогодні є приріст в 11% в сільському господарстві. Критикуй — не критикуй — це вже позитивна тенденція", — переконаний Лукашенко.

Він додав, що зараз Білорусь по мірі можливості допомагає Україні, зокрема, у збиранні врожаю в прикордонних регіонах, оскільки технічна оснащеність білоруських господарств значно вища.

"Але якщо ще 3-5 років ви (Україна) пробовтаєтеся, то доведеться займатися вирубним землеробством. Ви нам люди не чужі. Тому все, що не попросять українці, ми завжди із задоволенням допомагаємо", — резюмував Лукашенко.

За матеріалами: телеканал «1+1»

Читайте также по теме