ГолосUA
14:35 18/04/2010

Лукашенко готовий прихистити поваленого президента Киргизії

Президент Білорусії Олександр Лукашенко заявив про готовність прийняти поваленого президента Киргизії Курманбека Бакієва.

Про це він сказав у неділю журналістам.

"Якщо він (Бакієв) захоче приїхати до Білорусі, хоч сьогодні, хоч завтра, хоч післязавтра, — ми готові його прийняти тут. Я повторюю: це моє особисте рішення як голови держави, я маю право на це рішення", — зазначив Лукашенко.

"Хай мене засуджують, не засуджують, але зраджувати людей — це найганебніше, що може бути в цьому світі", — заявив президент Білорусії.

Лукашенко зазначив: "Що стосується місцезнаходження Бакієва, то не тільки я знаю, де він знаходиться".

"Тільки мене дивує, чому сьогодні ті, хто про це знає, не хочуть говорити. А кажуть навпаки. Бакієв знаходиться на півдні Казахстану разом зі своєю родиною — маленьким п’ятирічним синочком, дочкою та дружиною", — заявив він.

Президент Білорусії сказав, що почув з російських ЗМІ, що "місце знаходження Бакієва не відомо". "Цим панам все відомо — де він (Бакієв) знаходиться, чим він займається", — підкреслив Лукашенко.

За його словами, "відомо, як все було, і гру тут ведуть і так званий тимчасовий уряд Киргизії, і, так розумію, і Росія з Казахстаном". "Підозрюю, що й Америку до цього пристебнули", — сказав Лукашенко.

"Думаю, що у мене буде можливість обговорити всі ці питання з самим президентом Киргизії та іншими. Підтверджую: якщо президенту Киргизії буде потрібна підтримка і допомога в цю скрутну хвилину і його родині — вона буде надана всіляка в Білорусії", — підкреслив він. />  

За матеріалами:  "Інтерфакс-Україна", Українська правда

Читайте также по теме