ГолосUA
05:28 21/10/2009

Луценко: адвокати потерпілих в «Артеківській» справі» вимагали у депутатів БЮТ 2 млн. доларів, щоб діти «перестали» їх упізнавати

Адвокати потерпілої сторони у справі про зґвалтування дітей вимагали від одного з представників БЮТ 2 мільйони доларів в обмін на те, щоб постраждалі діти перестали впізнавати серед своїх ґвалтівників народних депутатів.

Про це з трибуни Верховної Ради заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. За його словами, однією з версій у слідства, яке займається справою про розбещення дітей, є штучне створення доказів для шантажу та здобуття політичної вигоди.

В якості підтвердження такої версії глава МВС навів інформацію про те, що протягом останніх двох днів юристи які представляють потерпілу сторону, вимагають від одного з БЮТівців 2 мільйони доларів.

Імен адвокатів та депутата Луценко не назвав, але уточнив, що в обмін на гроші адвокати пообіцяли, що зґвалтовані діти припинять впізнавати серед своїх ґвалтівників політиків.

Разом із тим, міністр уточнив, що слідство розглядає ймовірність участі депутатів у злочині. В той же час, за словами Луценка, незважаючи на те, що справа про розбещення малолітніх розглядається з квітня поточного року, а головного підозрюваного, прийомного батька постраждалих, було затримано 17 серпня, діти почали впізнавати депутатів тільки у жовтні.

Луценко додав, що слідство розглядає зараз три основні версії злочину — зґвалтування дітей прийомним батьком, зґвалтування дітей прийомним батьком за участі сторонніх осіб (можливо, нардепів), і фабрикування штучних доказів задля отримання матеріальної вигоди.

Крім того, Луценко відзначив що 16-17 жовтня міліція провела слідчий експеримент, відтворивши обстановку ймовірного злочину на київській квартирі. Експеримент завершився невдало, діти квартиру не впізнали.

Нагадаємо, першим про зґвалтування дітей, що начебто відбувалося в "Артеку", заявив нардеп від Партії регіонів Вадим Колесніченко.

У справі було затримано головного підозрюваного — прийомного батька постраждалих неповнолітніх.

Раніше у справі про зґвалтування дітей пролунали імена трьох нардепів від БЮТ — Віктора Уколова, Сергія Терьохіна та Руслана Богдана.

Офіційного підтвердження інформація про причетність політиків до злочину не отримала, самі вони її категорично спростували. За словами Луценка, розслідування перебуває в активній стадії.

За матеріалами: «ТСН». />
 

Читайте также по теме