ГолосUA
07:40 01/02/2010

Луценко хоче влаштувати показові процеси над одіозними злочинцями

В Україні необхідно провести 5-10 публічних процесів над найбільшими посадовими злочинцями.

Про це заявив в.о. міністра внутрішніх справ Юрій Луценко в ефірі програми "Чорне і біле" на телеканалі ТВі.

"Я не бачу іншого шляху очищення країни, зміни країни на краще, крім як демонстративні, публічні, в прямому ефірі, процеси над 5-10 найбільш одіозними посадовими злочинцями", — сказав він.

"Це дасть людям надію на те, що країна змінюється на краще. Без цього не буде нічого", — зауважив Луценко.

За його словами, "щоб цей процес запустити, потрібен не тільки міліціонер, потрібен прокурор".

"Навіть якщо після цього прокурор опустить руки і скаже: "Ну а тепер займемося як завжди, відпочинемо". Тим не менш, цей приклад залишиться в генетичному коді будь-якого чиновника", — підкреслив посадовець.

Крім того, Луценко зазначив, що "ключ до всіх змін — це парламент, який має співпрацювати з радикально налаштованим на зміни президентом і змінювати законодавство".

Відповідаючи на запитання, чи ставив він умови прем’єру Юлії Тимошенко щодо очищення її команди від людей, які мають проблеми з законом, перед тим як підтримати її на президентських виборах, Луценко відповів: "Ми обговорювали це питання десь рік тому".

"Зараз, під час виборчого процесу, ті люди, про яких ми говорили, показали себе з найгіршої сторони як члени команди", — заявив в.о. міністра.

"Я думаю, що це питання Юлія Володимирівна вирішить не тільки тому, що я так говорив, а тому, що життя її так змушує", — зазначив він.

"Я її питав перед виборами, перед тим, як активно підтримати її, хто буде кандидатом в генпрокурори. Я почув кілька прізвищ, які мені здалися переконливою відповіддю, щоб розраховувати на результативне розслідування справ", — сказав Луценко.

За матеріалами: Українські новини

 

Читайте также по теме