ГолосUA
15:22 26/12/2010

Луценко свідомо робив все для того, щоб його заарештували, — ПР

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко свідомо робив все для того, щоб його заарештували.

face="Times New Roman, serif">
size="4">Про це в інтерв'ю кореспондентові ГолосUA сказав народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко.

face="Times New Roman, serif">
size="4">Наскільки мені відомо, він (Ю. Луценко, — ред.) зухвало і спеціально намагався бути затриманим. Тому, що він має статус обвинуваченого і його вже неодноразово викликали для ознайомлення з кримінальною справою, щоб її передати до суду. А він публічно і неодноразово казав: “Я нікуди не піду”. Тобто він свідомо зробив усе, щоб його заарештували”, — заявив В. Колесніченко.

face="Times New Roman, serif">
size="4">Політик нагадав, що, відповідно до Кримінального кодексу, для людини, котра перебуває під слідством, обирають міру запобіжного заходу. За словами В. Колесніченка, Ю. Луценко давав підписку про невиїзд. А цей документ, як наголосив регіонал, зобов'язує підписанта з'являтися в слідчі органи за першим викликом і нікуди не виїжджати без дозволу слідства.

face="Times New Roman, serif">
size="4">Він (Ю. Луценко — ред.) розуміє, що результат у справі — обвинувачення, і у суді ця справа буде доведена до логічного кінця, тому хоче одягти на себе маску, начебто політичного вигнанця. Це такий піар, спроба підняття обурення в суспільстві”, — вважає нардеп.

face="Times New Roman, serif">
size="4">В. Колесніченко розповів, що Ю. Луценка неодноразово викликали до слідчого Генеральної прокуратури, щоби він поставив підпис, яким засвідчить, що ознайомлений з кримінальною справою. За словами регіонала, коли екс-міністр підпишеться під цим документом, справу передадуть до суду. “Її поки не можуть передати до суду, тому, що він (Ю. Луценко, — ред.) не ознайомлений. А таким чином порушуються терміни розгляду кримінальної справи. А у цьому вже винні слідчі. (…) Це справа не така складна і вона має розглядатися 2 чи 4 роки. Після цього Генеральний прокурор має продовжувати терміни, якщо є поважні причини. А зараз немає поважних причин. То чому за зухвалі дії пана Луценка повинен відповідати слідчий?”, — сказав політик і додав: “Його заарештували, щоб він мав кілька днів, щоб ознайомитися зі справою, і передати справу до суду”.

color="#000000">
face="Times New Roman, serif">
size="4">Нагадаємо, 26 грудня, о 12.55 був затриманий колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. Це сталося біля будинку, де проживає Луценко із сім’єю, на вулиці Старонаводницькій в Печерському районі Києва. Ю. Луценко вийшов на вулицю із собакою, зайшов за ріг будинку, де саме немає камер спостереження. І саме там 11 бійців СБУ у масках, за попередніми даними – бійці "Альфа", — запхали його в мікроавтобус та відвезли до СІЗО СБУ. Представник прокуратури, який був присутній при затриманні, сказав, що затримали Ю. Луценка у зв’язку з інкримінованими йому статями. 

color="#000000">
face="Times New Roman, serif">
size="4">Водночас “Народна самооборона” планує зібратися і вирішити, в який спосіб й до яких міжнародних інстанцій звернутися, щоб захистити її лідера Юрія Луценка від “політичних репресій”.

Читайте также по теме