ГолосUA
08:10 14/02/2011

Луценко: Влада хоче мене покарати за раніше пережитий нею страх

Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що нинішні представники влади посадили його за ґрати, щоб покарати за пережитий ними раніше страх.

Про це він заявив в інтерв’ю “Комерсант-Україна”.

“Я в ув’язненні не через якісь питання, пов’язані з кар'єрою водія (Леоніда Приступлюка). Всі попередні водії всіх попередніх міністрів внутрішніх справ працювали там же (у департаменті розвідувально-пошукової діяльності МВС) і мали ті ж звання (старший оперуповноважений), — наголосив екс-посадовець. — Я в ув’язненні, бо стоїть завдання – покарати мене за раніше пережитий нинішньою бандократією страх. Так, підконтрольна їм Генпрокуратура врятувала їх від покарання, але екс-міністра потрібно покарати, щоб іншим неповадно було”.

Ще одним завданням, на думку Ю. Луценка, є залякати суспільство, “задушити дух Майдану”.

Політик також зазначив, що його затримали за одним обвинуваченням, а в СІЗО він потрапив за іншим: “Мене затримали по епізоду з оперативно-розшуковою діяльністю в справі отруєння Віктора Ющенка, а заарештували — по епізоду з моїм водієм”.

“Причому формулювання Печерського районного суду було гранично відверте. Суд визнав за можливе мене заарештувати за: 1) заперечення провини; 2) відмову давати свідчення; 3) давання інтерв’ю та коментарів ЗМІ. Враховуючи, що перші дві підстави — це гарантовані мені Конституцією права, я роблю висновок, що причина мого перебування у в’язниці — винятково політична”, — підкреслив він.

Також Ю. Луценко заявив, що вже відправив до Європейського суду з прав людини “відповідну скаргу на таке рішення суду”.

Читайте также по теме