ГолосUA
15:20 25/11/2008

Луценко заперечує розкрадання 5 млн. га земель

Інформація про розкрадання 5 млн га земель, яку озвучив Президент України Віктор Ющенко, не відповідає дійсності. Про це міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив на прес-конференції — передав кореспондент Голос.UA.

Очільник МВС підкреслив, що інформація, яка готується секретаріатом Ради нацбезпеки і оборони(РНБО), не відповідає дійсній ситуації на місцях в частині "повної безконтрольності" з боку правоохоронних органів.

"Коли Президент говорив про 5 млн га земель, малося на увазі, що на 5 млн га власниками не отримані акти на землю. Потенційно вони (землі) можуть стати об’єктом махінацій, але це не означає, що вони вже вкрадені", — сказав міністр.

Ю.Луценко відзначив, що процес видачі земельних актів в Україні триває. Він також повідомив, що в 2008 р. кількість земель, повернених у власність в результаті припинення протиправних дій працівниками МВС, зросла в 10 разів — до 33 тис. га. Виявлена протиправна діяльність у сфері земельних ресурсів 1333 посадових осіб. При цьому Ю.Луценко підкреслив, що відсутність нормального антикорупційного законодавства є перешкодою для наведення ладу в земельній сфері.

Нагадаємо, 21 листопада ц.р. В.Ющенко заявив на засіданні РНБО, що з 31 млн га землі сільськогосподарського призначення 5 млн га "вже вкрадено і торгується за сприяння уряду". Він також звинуватив уряд і правоохоронні органи (МВС, ГПУ і СБУ) в бездіяльності і сприянні розкраданню земель сільськогосподарського призначення. За його словами, у правоохоронних органів "не вистачає сміливості" довести до кінця хоч би одну справу про зловживання в земельній сфері.

 

Читайте также по теме