ГолосUA
09:54 24/07/2010

Лужков дякує Януковичу за рішення зняти з нього статус персони нон-грата

Мер Москви Юрій Лужков дякує Президенту Віктору Януковичу за рішення скасувати заборону на його в’їзд на українську територію й зняти з нього статус персони нон -грата.

Про це він заявив у Сімферополі під час зустрічі з керівництвом Криму.

"Я хочу висловити щиру вдячність Віктору Федоровичу Януковичу за те рішення, яке він прийняв, надавши мені знову можливість безпосередньо вирішувати питання відносин у різних напрямках між Москвою й Кримом, між Москвою й регіонами України", — сказав Ю.Лужков.

Зі слів мера російської столиці, із приходом чинної влади в Україні настав новий етап відносин з Росією.

"Часи мутні, часи нерозумні — вони в минулому", — сказав Ю.Лужков.

Мер Москви заявив, що росіяни й українці — народи з єдиною долею, тому роз’єднувати їх — нерозумне рішення.

"Ці часи були пов’язані з тим, щоб віддалити наші держави одну від одної в політичному плані. Вони були нерозумні у своїй основі, тому що наші народи — це найближчі родичі, народи-брати, народи з єдиною долею. А в плані господарському — це було, мало сказати нерозумно, це була дикість — дикість ізоляції, що призводила до серйозних втрат у нашій можливості вирішувати соціальні проблеми, вирішувати проблеми розвитку", — заявив Лужков.

Нагадаємо, мерові Москви було заборонено в’їзд в Україну з 12 травня 2008 року через його висловлювання щодо державної приналежності Севастополя.

За матеріалами: Українські новини />  

Читайте также по теме