ГолосUA
13:55 23/06/2010

Лужков їде до Севастополя

23 та 24 червня мер Москви Юрій Лужков перебуватиме з дводенним візитом у Севастополі.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у прес-службі мерії Москви.

Очікується, що вже в четвер два міста офіційно будуть проголошені побратимами, а представники мерій підпишуть довгострокову програму співпраці. Зокрема, вже до кінця року в Москві планується відкрити Будинок Севастополя.

Також Лужков проведе переговори з керівництвом Криму щодо участі Москви у низці економічних проектів на півострові. Зокрема, у будівництві мостового переходу через Керченську протоку, який дозволить до 2014 року створити новий транспортний коридор «Керч-Кавказ».

Водночас Міністр оборони РФ Анатолій Сердюков проведе додаткові переговори з севастопольською владою. Обговорюватиметься програма соціального та економічного розвитку міста, до якої залучатиметься ЧФ. Серед іншого обговорюватися питання про земельні ділянки, які вивільняються в ході оптимізації базування Чорноморського флоту РФ. А також — анонсоване Лужковим створення інфраструктури — шкіл, дитсадків, доріг

Сам Лужков напередодні візиту до Криму заявив: «Все, що робить Москва на підтримку Чорноморського флоту і Севастополя, виявилося історично виправданим». Та додав, що це дозволяє зберігати баланс сил і забезпечує стабільність в регіоні.

Як повідомляв ГолосUA, з травня 2008 року Юрій Лужков Службою безпеки України був оголошений персоною нон-грата в Україні – за антиукраїнські висловлювання. Цей статус з нього було знято лише у червні цього року, тож московський мер отримав офіційний дозвіл приїхати до України.

Д. Кляхін />  

Читайте также по теме